Drugog dana Sajma automobila u Nišu biće podeljene i prve nagrade izlagačima. Nagradu za najbolje uređeni štand uručiće danas u 11 sati predsednik GO Palilula Boban Džunić. Gradska opština Palilula podržala je organizaciju šestog Sajma automobila, motora i prateće opreme, koji se održava u niškoj hali Čair. Na samom sajmu ova opština ima svoj štand, na kome je predstavljena  Uprava opštine: Odsek za privredu i lokalni razvoj.

Foto: Niške Vesti

Pored uručenja nagrade za najbolje uređen štand, predsednik Palilule na svom štandu govoriće o podsticaju privrednog razvoja i susedskoj saradnji u Regionu, o radu na projektima, podršci sektoru malih i srednjih preduzeća.

Zahvaljujući Akcionom programu razvoja, Strategiji razvoja malih i srednjih preduzeća i preduzetništva (SMPP), projektnim aktivnostima, u opštini Palilula uspešno radi Centar za razvoj preduzetništva. Delovanjem Centra ojačan je preduzetnički duh u ovoj sredini, u kojoj živi više od 80.000 stanovnika.

Opština je ostvarila saradnju sa Regionalnom privrednom komorom Niš u organizovanju sajmova, privrednih izložbi i drugih promotivnih manifestacija i obrazovnih programa.

Projekti, koje opština ostvaruje u okviru IPA Programa susedske saradnje Bugarska-Srbija, otvaraju mogućnost za sve oblike Regionalne saradnje naših preduzetnika sa kolegama u partnerskim opštinama Palilule u Bugarskoj.

Danas kada se dele prve nagrade, nagradu za najbolji štand očekuju: GRAND MOTORS (Ford, Go Further), AUTO MIG (Fiat), IDEAL AUTO (Hyundai), AUTO ČAČAK (Škoda), AUTO CENTAR KRUNIĆ (Renaul i Dacia), BROS AUTO (Audi i Voklswagen), RAVEX GROUP (Citroen, Toyota, Great Wall), NISSAN LF AUTO CENTAR (Nissan) i VELJA AUTO (Kia motors).

Organizator Auto Moto Festa je City Marketing Centar, a Grad Niš je pokrovitelj Sajma.

Auto Moto Fest Niš 2015 otvoren je svakog dana (petak, subota i nedelja) od 10 do 20 sati. Ulaznica košta 200 dinara.