Na Sajmu automobila u Nišu, drugog dana, podeljene su nagrade izlagačima. Nagrade je uručio predsednik opštine Palilula Boban Džunić koji je obišao Sajam i sve izlagače ali i posetio štand na kome izlaže ova opština. Nagradu za najbolje uređeni štand auto dilera, dobio je štand Raavex group, auto kuća koja prodaje automobile Toyota, Citroen i Great Wall a simpatičnu nagradu od opštine Palilula dobio je i Auto servis Foka, za najlepše uređen izlagački prostor.

Foto: D. Vidojković

Pored uručenja nagrade za najbolje uređen štand i prostor, predsednik Palilule na svom štandu govorio je o podsticaju privrednog razvoja i saradnji sa susednim državama u EU. Rad na EU projektima, podrška sektoru malih i srednjih preduzeća takođe su bile teme.

"Ovakve manifestacije su dobrodošle u Nišu kako bi se poboljšala turistička ponuda našeg grada. 2Sajamski turizam takođe je velika šansa i mi možemo to da iskoristimo. Potrebna nam je bolja privredna klima u gradu, a upravo su sajmovi ono nešto što nam nedostaje. Naša opština radi veliki broj projekata prekogranične saradnje i mi u našoj opštini imamo sluha kada je potrebno pomoći  gradu u organizaciji velikih poslovnih skupova kao što je ovaj" kaže Džunić za Niške Vesti.

Nakon obilska štandova Boban Džunić, predsednik GO Palilula podelio je nagrade za najbolji štand auto dilera, nagradu opštine primila je Sanja Grozdanović, direktorka marketinga Raavex group a još jednu nagradu koju je spremila opština dobio je Nikola Spirić ispred Servisa Foka za najbolje uređeni izlagački štand.

Na ukazanom poverenju, zahvalio se direktor sajma Oliver Paunović, koji se osvrnuo na to da upravo ova gradska opština nesebično pomaže projekte koji su važni za grad, čineći Niš evropskim gradom kakav on zaslužuje da bude.

1

Na pitanje novinarke Niških Vesti koji je to automobil "zapao" za oko predsedniku Džuniću, on odlučno odgovara.

"Ne automobil, meni je potrebno nešto mnogo jače, a to je džip. Vozim džip godinama i to RAV4, nešto stariji od ovog na Tojotinom štandu ali sam zadovoljan kako me služi. Za niške ulice kakve jesu, samo džip pomaže." kaže Džunić i dodaje...

"Kada bi kupovao danas, ponovo bi kupio džip RAV4. On je definitivno nepreveziđen u svim uslovina." završava Boban Džunić, predsednik GO Palilula.

Predsednik Džunić razgovarao je i sa dilerima automobila i izlagačima o uslovima prodaje i interesovanju Nišlija da kupe nešto novo. Ono što je sigurno nisu svi ove godine samo šetači. Neka nezvanična statistika govori da je oko 30 vozila već kaparisano, nekih desetak kupljeno.

Organizator Auto Moto Festa je City Marketing Centar, a Grad Niš je pokrovitelj Sajma.

Auto Moto Fest Niš 2015 otvoren je i u nedelju od 10 do 20 sati. Ulaznica košta 200 dinara.

Pokrovitelj sajmaGO MedijanaRadio sajmaTV sajmamartini.jpgmedijana.jpgpalilula-nis.jpgpicerija-sajma.jpgradio-banker.jpgtv-zona.jpgypsilon.jpg.jpg

PRIJATELJI SAJMA

Srdjan glass servis  hill